A költöztetés alábbi menete abban az esetben használható ha a domain név nem változik ami alatt a Webgalamb elérhető! Más domainre ezzel a módszerrel sem technikailag sem a licenc értelmében nem lehet áthelyezni a Webgalambot.

Ha az aldomain változik csak akkor kérlek jelentkezz e-mailben és megadjuk a szükséges instrukciókat.

Az áttelepítés javasolt menete:
  • Biztonsági mentés készítése az alábbi leírás alapján: 
    http://www.webgalamb.hu/tudastar/?qa=biztonsagi-mentes-keszitese-es-visszaallitasa-a-webgalambrol

  • A Webgalamb mappa feltöltése az új tárhelyre, jogosultságok beállítása (a telepítési útmutatóban leírtak alapján). Az előző pontban lévő link visszaállítási lépései alapján, csak már az új tárhelyre.
  • A webgalamb files nevű mappájában található wg6conf.php fájlban meg kell adni az új MySQL adatokat, a benne lévő minta alapján. Szintén itt a 2. sorban van a Webgalamb mappájának szerveres útvonala eltárolva, amit módosítani kell az új elérés alapján. FONTOS: Ezt a fájlt kizárólag jegyzettömbben, vagy php fájlok szerkesztésére alkalmas szoftverrel szabad szerkeszteni!
Ezek után meg kell próbálkozni a Webgalambba bejelentkezéssel az új helyen, ha nem fogadja el a jelszót akkor a főadminisztrátori e-mail cím megadásával lehet kérni egy újat, vagy az alábbi megoldást követni:

Miután sikerült bejelentkezni, érdemes letesztelni, hogy a tesztlevél illetve tömeges levélküldés megfelelően működik-e. Az új tárhelyen valószínűleg módosításra szorulnak majd a levélküldési beállítások, melyről a tárhelyszolgáltatóval tudsz egyeztetni. Illetve az alábbi leírás alapján egy beállítást itt is meg kell tenni, mivel a váltást követően az előzőleg beállított törlődni fog: