Egy tuti e-mail marketing ötlet uborkaszezonra is…

Címkék: , , , 1 hozzászólás

Névnapi köszöntő email

Megvan az érzés, hogy nézegeted a naptáradat, és rájössz, hogy mennyi rokonodnak és barátodnak lesz szinte egyszerre névnapja? Legyünk őszinték! Ilyenkor előtör belőled egy hangyabokányi sóhaj, mert tudod, hogy nem lesz könnyű ennyi jó ajándékot kitalálnod.

Oké, és most nézzük meg ugyanezt vállalkozói szemmel!

Pontosan hány hírlevélolvasódnak tudod a keresztnevét? Ha ügyesen iratkoztattad fel őket, akkor persze az összesnek. Ez pedig remek hír! Tudod, miért? Mert névnapja mindenkinek van, ami azt jelenti, hogy mindenkinek küldhetsz automatizálva e-mailben jókívánságokat, névnapi ajánlatot vagy más üzenetet. Vagyis egyszeri munkával szerezhetsz örömöt másoknak és akár bevételt is magadnak. Nézz csak ide!

Miért király dolog az automata névnapi e-mail?

  • Ott leszel az olvasód fejében: tartod vele a kapcsolatot, nem felejt el akkor sem, ha egyébként mostanában nem írtál neki túl gyakran.

  • Kedves gesztus: megmutathatod, hogy gondolsz rá, aminek mindenki örül. Szerzel egy jó napot az ünnepeltnek, és egy jól megírt névnapi üzenettel hosszú időre bezárod magad a szívébe.

  • Plusz bevételre tehetsz szert az uborkaszezon alatt is: személyre szóló névnapi ajánlatot adhatsz bármilyen kampányon vagy szezonon kívül is, ami lehet kedvezmény, vásárlásnál beváltható ajándék, ingyen házhoz szállítás vagy bármi más. Ha 100 olvasódból csak 10 él vele, már akkor is tök jól jártál, hiszen névnapi e-mail nélkül ennyivel kevesebb vevőd lenne. „Talált” pénz, nem igaz?

  • Extra jó fej lehetsz: ha úgy érzed, hogy Te nem ajánlatot, hanem inkább ajándékot adnál, azt is megteheted. Például egy csak a névnapos olvasóidnak készült letölthető tudásanyag formájában. Ez is Téged reklámoz, pedig csak elvárások nélkül adtál.

  • Külön kommunikálhatsz a nőknek és a férfiaknak: teljesen más képet, szavakat és ajánlatot küldhetsz a két nem képviselőinek. Így sokkal jobban magukénak érzik az üzenetet és szívesebben gondolnak a cégedre, vagy vásárolnak az ajánlatod hatására.

  • Automatikus reklám egész évben: csak egyetlen egyszer kell kitalálnod, megírnod és beállítanod a névnapi leveleket, amik aztán évekig dolgoznak a kapcsolatépítéseden és ha szeretnéd, a plusz bevételeden.

  • Ha beállítottad, nem kell azon gondolkoznod, hogy mit írj: ezek a levelek akkor is mennek, amikor épp nincs ötleted, hogy miről írj az olvasóidnak.

  • Képben tarthatod az olvasóidat: „Boldog Névnapot… Láttad már az legújabb blogbejegyzést?” Vagy: „Boldog Névnapot! Láttad már a legújabb termékeket?” Tehát az automata névnapi üzeneteket akár az úgynevezett RSS funkciókkal is összekötheted. Vagyis ha a névnapi üzeneten kívül szeretnéd, hogy az ünnepelt felnézzen pl. a blogodra, vagy megismerje a legújabb termékeket, akkor azt is könnyedén beállíthatod és automatizálhatod.

Vámos Robi, a Táblácska.hu tulajdonosa is elkötelezett híve a névnapi üzeneteknek:

Vámos Robi - Táblácska - Webgalamb névnap modulBár a Táblácska nem a megrendelő névnapjára szól, mi mégis nagy sikerrel alkalmazzuk a névnapi köszöntőt, mert nagyon erős ügyfélmegtartó ereje van.

Fontos, hogy a Táblácska barátok mindig érezzék, hogy foglalkozunk velük, s erre remek alkalom egy pár soros kedves üzenet – nem kell több, és máris felemeltük az “ügyfelet”!

 
Ezt a pluszt kár volna kihagyni az e-mail marketingedből! Ha pedig van uborkaszezonod is az évben, akkor pláne!

Tudtad, hogy a Webgalambhoz kapható Automata Névnapi Értesítő modul, amivel pár kattintással, zseniálisan egyszerűen és gyorsan automatizálhatod ezeket a remek kis üzeneteket? Nézd meg itt >>


Iratkozz fel értesítőnkre és üzenetet kapsz új bejegyzéseinkről:




1 hozzászólás (szólj hozzá te is)


    Tamás http://www.5milliard.hu

    Okos kiegészítő.


Szólj hozzá te is: