Warning: include(fejcontact.html) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/share/www/w/webgalamb.hu/public_html/webgalamb.hu/techinfo02.php on line 27

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'fejcontact.html' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php53/lib/php') in /opt/share/www/w/webgalamb.hu/public_html/webgalamb.hu/techinfo02.php on line 27

Technikai leírások

Pop-up ablak készítése 2

A minta pop-up ablak fentről beúszik ennek az oldalnak a megnyitásakor, ha bezártad de ismét meg szeretnéd tekinteni csak frissítsd az oldalt.

Az oldal görgetésekor a popup ablak folyamatosan követi az oldalt, mindig szem előtt marad amíg a látogató be nem zárja. A jobb oldali ikon segítségével lehet bezárni.


Beépítés a weboldalba:

Illeszd be a következő kódot weboldalad forrásába a </body> rész elé.
A kódban megadhatod a késleltetési időt, azaz, hogy mennyivel az oldal megnyitását követően ússzon be a popup ablak. Ezt a következő kódrészletnél adhatod meg:
setTimeout( 'scrFol()', 2000 );
Itt a 2000 két másodpercet jelent, ezt növelheti vagy csökkentheti.A kód elején szereplő sorban lehetséges a beúszás sebességének változtatása.
Az itt szereplő számérték növelése esetén csökken a sebesség, míg a szám csökkentése esetén megnövekszik az ablak beúszásának sebessége.
var div = 1;
A sebesség növeléséhez 1-nél kisebb számot kell megadni az alábbi formában:
var div = 0.3;


Továbbá a kódon belül be lehet állítani a karakter formázásokat, háttérszíneket, a popup ablak méretét, pozícóját. Ezek módosításához alapvető html ismeretekre van szükség.

A felugró ablakhoz a bezárást jelző képet innen tudod letölteni. Kattints a kép felett az egér jobb gomjával majd válaszd a mentés másként funkciót. Figyelj rá, hogy a második kódban ennek a képnek az elérési útvonala oda mutasson ahová elmentetted a képet a szervereden. Kép:Kezdőoldalhoz
Vissza a leírások kezdőoldalához


Vissza  Ugrás az előző leíráshoz              Ugrás a következő leíráshoz  Tovább