A Webgalambod felső menüsorában nyisd meg a 'Beállítások' menüpontot, majd a megnyíló lap alján kattints a 'Haladó beállítások' linkre. Az így megnyíló oldalon az "Elérés a következő protokollon keresztül" opciónál válaszd ki a https-t, illetve ha magától nem állítódna be akkor az alatta lévő 'Webgalamb elérési port' opciónál add meg válasznak a 443-at. Ezt követően mentsd el a beállításokat.

Fontos: ha nem az alapértelmezett porton érted el korábban a Webgalambot (a 'Webgalamb elérési port' opciónál eredetileg nem 80 szerepel), akkor ennek a beállításához mindenképpen kérd a rendszergazda segítségét.

Fontos: ha átállítod a Webgalambot, akkor a honlapra illetve más helyekre kihelyezett valamennyi Webgalambos űrlapot és kódot módosítanod kell. Mindegyik helyen az ott található linket át kell írnod https-re, legyen az feliratkozási űrlap, landing page vagy popup.

Fontos: ha átállítod a Webgalambot, akkor a korábban beállított ütemezett feladat linkjének módosítására is szükség lehet az alábbiak szerint: