A Webgalamb alapbeállítása értelmében a leiratkozó adatai véglegesen törlésre kerülnek, azokról másolatot nem készít a Webgalamb. Ez alól az lehet kivétel ha az adott csoport beállításaiban a "Leiratkozáskor a leiratkozó inaktiválása törlés helyett" opció ki van jelölve. Ez esetben a leiratkozó adatait nem törli a Webgalamb, csupán inaktív státuszba kerül. Ez azt jelenti, hogy bár az adatai megvannak, a részére e-mail küldés nem történik a Webgalambból.

Van lehetőség arra is, hogy a törölt leiratkozók adatai továbbra is a Webgalambban maradjanak, ehhez engedélyezni kell a beállítások menüpontban a "Leiratkozáskor törölt olvasók adatainak további tárolása" opciót. Az engedélyezéstől kezdve fogja gyűjteni az adatokat és az opció melletti linkre kattintva tudsz a leiratkozottak adatai között keresni.