Webgalamb tudástár

vagy

A két szűrési lehetőség közül egyszerre csak egyet használhatsz!

Mint minden adatokkal dolgozó alkalmazás esetén, így a Webgalambnál is fontos a biztonsági mentés készítése bizonyos esetekben.

Teljes mentést készíteni a szoftverről, amely segítségével a mentés időpontjában érvényes állapotra a Webgalamb könnyedén visszaállítható 2 fontos lépésből áll:

  1. A tárhelyszolgáltató által biztosított phpMyAdmin felületen keresztül, a Webgalamb adatbázisát megnyitva az exportálás menüpontot használva készíthető MySQL mentés a Webgalamb adatbázisáról
  2. FTP-n keresztül bejelentkezve a webtárhelyre a teljes Webgalamb mappa lementése a saját gépre

A visszaállítás menete, tulajdonképpen hasonló:

  1. A tárhelyszolgáltató által biztosított phpMyAdmin felületen keresztül, a Webgalamb adatbázisát megnyitva az importálás menüpontot használva végezhető el a MySQL mentés visszatöltése.
    Fontos, hogy ezt az opciót valóban csak akkor használd ha szükség van rá, mivel az adatbázist (minden adatot ami a Webgalambban van) visszaállítja a mentéskor érvényes állapotra!
  2. FTP-n keresztül bejelentkezve a webtárhelyre a teljes Webgalamb mappát a saját gépéről töltsd vissza a tárhelyen eredetileg erre a célra használt útvonalra
  3. Ha időközben megváltoztak a MySQL adatbázis hozzáférési adatai (kiszolgáló, felhasználó, jelszó, vagy adatbázisnév) akkor ezeket a Webgalamb mappán belül lévő files/wg6conf.php fájlban módosítani szükséges.

Vannak tárhelyszolgáltatók akik lehetővé teszik a tárhelyhez járó admin felületen történő mentést, azonban ilyenkor mindig figyelembe kell venni, hogy a mentés a teljes tárhelyről és adatbázisról készül, hacsak nincs egyéb lehetőségként biztosítva az elkülönített mentés. Erről bővebb információval a tárhelyszolgáltató tud szolgálni.