Webgalamb tudástár

vagy

A két szűrési lehetőség közül egyszerre csak egyet használhatsz!

Tegyük fel, hogy van egy oldal ahol a tartalomban vagy egy ott lévő űrlapban szükség lenne rá, hogy a feliratkozó valamilyen adata megjelenjen. Vegyük a példa kedvéért az e-mail címet.

Tehát a minta link ahol az adatnak szerepelnie kell:
http://www.honlapcim.hu/valami.php

Ahhoz, hogy az ezen a linken elérhető php fájlnak át tudjuk adni az adatot, azt a linkhez hozzá kell fűznünk. Ez az e-mail címes példánál maradva kb így valósítható meg:
http://www.honlapcim.hu/valami.php?email={email}

Ebben az esetben minden levél címzettje a saját e-mail címét fogja a linken keresztül átadni a php fájlnak.

A php forráskódban (ami lehet, hogy csak sima HTML kódból áll), a szükséges helyekre az alábbi kód segítségével szúrhatod be a címzett e-mail címét:

<?php echo strip_tags(trim($_GET['email'])); ?>

Tehát a kód helyén ő már a böngészőben az email címet fogja látni. Ezt használhatod simán az oldal szövegezésében, de pl egy űrlapmező automatikus kitöltésére is. Ez utóbbi esetben az űrlapmező value értékéhez kell megadnod pl így:

<input type="email" name="email" value="<?php echo strip_tags(trim($_GET['email'])); ?>">

Amennyiben nem az e-mail cím átadása a cél, úgy a link végére a {} jelekkel bezárólag megjelenó kód helyére a mező kódja kell, hogy kerüljön. Ez kideríthető pl ha a mezőt a "Feliratkozási mezők" ikonnal beszúrod a levélbe, így ott megjelenik a kód.

Fontos, hogy ez a megoldás le van egyszerüsítve és minimális védelmet tartalmaz az ártó szándékúak ellen, ezért pl űrlap esetén a feldolgozásnál gondoskodni kell a kapott értékek ellenőrzéséről.