Webgalamb tudástár

vagy

A két szűrési lehetőség közül egyszerre csak egyet használhatsz!

Amennyiben folyamatosan változó, esetleg frissen importált listákkal dolgozol előfordulhat, hogy a kiküldések során leiratkoznak olvasók, akiknél gondoskodni kell róla, hogy a továbbiakban ne kapjanak feleslegesen levelet.

A Webgalambbal akció link segítségével megoldható, hogy leiratkozást követően az illető automatikusan bekerüljön egy egyéb, mondjuk "Tiltólista" vagy "Leiratkozottak" nevű csoportba.

Ehhez csupán az kell, hogy az adott csoportban, amelyből a levélküldés történni fog, egy új akció linket hozz létre amelyben "Csoport akció"-nál beállítod, hogy kattintás esetén az olvasó kerüljön be az említett "Tiltólista" nevű csoportba. ("Kattintáskor feliratás ide" oszlopban jelöld ki a "Tiltólista" nevű csoportot.)

Ezt az akció linket a levél létrehozása/szerkesztése során úgy helyezd és nevezd el mintha egy leiratkozási link lenne. A szövege lehet például ez: "Kattintson ide ha nem kíván több levelet kapni tőlünk."

A levél küldése során "Csoport szűrés"-t be kell állítani, az "Aki ebben szerepel ne kapja meg" oszlopban kijelölve a "Tiltólista" nevű csoportot.
Az egyezést minden esetben az e-mail cím alapján figyeli a szoftver.
Így gyakorlatilag bármilyen másik csoportból ki tudsz küldeni levelet, akár frissen beimportált listára is, anélkül, hogy a már korábban leiratkozottak is megkapnák azt.